Μαριναρίσματα

Μαρινάδα για κρεατικά

Περιγραφή

Το κρεας αποκτα εξαισια γευση (για τηγανιτα/ψητα)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζανι ελαιολαδο
  • 2 φυλλα δαφνης
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες (ή πρεσαρισμενες)
  • 1 κουταλια σουπας ξυδι
  • 2 πρεζες ριγανη
  • 5-6 κοκκους γλυκανισσο
  • 4-6 φυλλαρακια δυοσμο
  • 6-8 φυλλαρακια δεντρολιβανο
  • λιγο μπαχαρι
  • πιπερι
  • 5-6 κοκκους πιπερι
  • Πως το κάνουμε:

    1. Αναμιγνυουμε τα υλικα, και σε μια λεκανιτσα καθε κομματι κρεας το μαριναρουμε με αυτο, καλα.
    2. Σκεπαζουμε την λεκανη για 1-2 ωρες.
    3. Εαν θελουμε τις βαζουμε στο ψυγειο για την επομενη μερα.


Μαρινάδα για κοτόπουλο

Περιγραφή

Μαρινάδα για πεντανόστιμα ζουμερά φιλέτα απο κοτόπουλο στα κάρβουνα!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • ελαιόλαδο
  • κέτσαπ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζω σε ένα τάπερ τα φιλέτα και προσθέτω όλα τα υλικά σε ποσότητα ώστε να είναι καλυμμένα τα κοτόπουλα. Τα αφήνω στο ψυγείο όλο το βράδυ και την άλλη μέρα απλώς τα ψήνω στα κάρβουνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αποτέλεσμα είναι φιλέτα πολύ ωραία αρωματισμένα και επιτέλους όχι σκληρά και στεγνά. Ο,τι πρέπει για καλοκαιρινά barbeque..


Μαρινάδα για κρέας με κρασί

Περιγραφή

Αρωματίζει υπέροχα το κρέας μας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 6 κόκκοι γαρύφαλλο
  • 10 κόκκοι μπαχάρι
  • 10 κόκκοι πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας και τ' ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε μέσα το κρέας μας και το ανακατεύουμε καλά να πάει η μαρινάδα μας παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.


Μαρινάδα για κρέας με μουστάρδα

Περιγραφή

Μαρινάτα για να αρωματίσουμε το κρέας μας και να το κάνουμε πιο γευστικό.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε μέσα το κρέας μας και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με την μαρινάδα μας για να πάει παντού και αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.


Μαρινάδα για όλα τα κρεατικά

Περιγραφή

Είναι μια συνταγή που θα νοστιμέψει κάθε κρεατικό όπως και αν μαγειρεύεται.

Τι χρειαζόμαστε:

  • μισό με τρία τέταρτα του ποτηριού κόκκινο κρασί
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • το ξύσμα ενός λεμονιού (ακέρωτου)
  • μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • μισή τριμμένη ντομάτα
  • πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Τα προσθέτετε όλα τα υλικά σε ενα μεγάλο μπολ με το κρέας της αρεσκείας σας και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
  2. Τα αφήνεται για λιγη ώρα και στο ψήσιμο το κρέας γίνεται τέλειο!


Μαρινάδα για χοιρινό κότσι ή χοιρομέρι

Περιγραφή

Για ψητά που δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κρεμυδι στα τέσσερα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κοκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κάθε κότσι χωριστά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά
  2. Τα πασαλείβουμε με μπόλικη μουστάρδα και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη
  3. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες


Μαρινάδα για χοιρινό κρέας

Περιγραφή

Υπέροχη μαρινάδα για ψητό στα κάρβουνα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές πράσινες φλάσκες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • αλάτι - πιπέρι
  • ρίγανη ή θυμάρι

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια και σε μια λεκάνη. 'Επειτα κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  2. Ρίχνουμε και το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. 'Επειτα βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε μία νύχτα για να μαριναριστεί καλά.


Μαρινάρισμα λαγού ή κουνελιού

Τι χρειαζόμαστε:

3 φλιτζανια του τσαγιου κοκκινο κρασι
1 φλιτζανι οχι καλα γεματο ξιδι δυνατο
1/4 του φλιτζανιου λαδι
2 μετρια κρεμμυδια κομμενα σε λεπτες φετες
2 μεγαλες σκελιδες σκορδο λειωμενο
1 κουταλια τις σουπας θυμαρι
1 μικρο κλωναρι δεντρολιβανο
5 φυλλα δαφνη
χοντραλεσμενο πιπερι.

Πως το κάνουμε:

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη και τα αναμειγνυουμε πολυ καλα.
  2. Κοβουμε το λαγο (η το κουνελι) σε κανονικα κομματια (οχι μεγαλα) και τα ριχνουμε μεσα στην λεκανη για 12 ωρες ετσι ωστε να τα σκεπαζει η σαλτσα.


Μαρινάτα αλατόνερου για γαλοπούλα

Περιγραφή

Το μαρινάρισμα της γαλοπούλας μέσα στο αλατόνερο κάνει το κρέας της πιο νόστιμο, ζουμερό και επίσης μαγειρεύεται και πιο γρήγορα.
Το βασικό μείγμα αποτελείται από νερό, αλάτι και ζάχαρη. Αν θέλουμε προσθέτουμε τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Τα 5 λίτρα είναι αρκετά για μια γαλοπούλα 6-7 κιλών.
Η γαλοπούλα πρέπει να είναι πλήρως ξεπαγωμένη πριν τη βάλουμε μέσα στη μαρινάτα.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 λίτρα νερό
  • 2 φλ. αλάτι
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. χοντροσπασμένο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
  • 14  γαρύφαλλα (προαιρετικά)
  • 12 κόκκοι μπαχάρι χοντροσπασμένο (προαιρετικά)
  • 4 φύλλα δάφνη (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (εφόσον θέλουμε), προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα κουβά που να χωράει ολόκληρη τη γαλοπούλα μας και προσθέτουμε άλλα 4 1/2 λίτρα κρύο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα.
  3. Βάλτε πάνω της ένα πιάτο ή το καπάκι μιας κατσαρόλας και κάποια βάρη ώστε να κρατηθεί η γαλοπούλα πλήρως σκεπασμένη.
  4. Σκεπάζουμε τον κουβά με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 νύχτα σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.


Μαρινάτα αρωματισμένου ξυδι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. αρωματισμένο ξύδι (π.χ.)μπαλσάμικο
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. θυμάρι

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος, ίσα να το χωράει και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή για όλη τη νύχτα. .